Meni
   Prva stran    Š.D. Piramida    Šola smučanja  Celoletna šola  Tedenski tečaji  Vikend tečaji  Individualni tečaji  Prijavnica    Poletne aktivnosti    Galerija slik    Povezave    Sponzorji    Kontakt    Novice

Vreme
   Napoved v sliki    Napoved v besedi    Radarska slika

Zadnje novice
meni Vabilo k vpisu v celoletno šolo smučanja W&W
Celoletna šola smučanja in deskanja na snegu W&W:

Predstavitev šole

Športno društvo PIRAMIDA se s svojim programom smučarske šole aktivno vključuje v športno dogajanje v širši mariborski regiji. Z Zvezo prijateljev mladine kot nosilcem udejstvovanja na področju športa, kulturnih in ostalih animacij sodelujemo že pri vzgoji najmlajših (cicibanov).

V celoletni alpski šoli smučanja in deskanja na snegu W&W že 25. leto zapored najmlajše in mladino učimo osnov in veščin smučanja in deskanja. V celotnem obdobju svojega delovanja se lahko pohvalimo z dobrimi rezultati in zadovoljnimi tečajniki.
Strokovno delo in zavzetost sta naše vodilo, naš namen pa šport in vse njegove lepote približati širšim množicam mladih od vrtca naprej.

Cilj celoletne šole je vaše najmlajše naučiti varnega, pravilnega in samostojnega smučanja ter deskanja. Naš namen pa ni samo športno udejstvovanje, temveč tudi ustvarjanje osnov za zdravo življenje in pravilen razvoj ter vzgojo mladih ljudi.

____________________________________________________________________________________

Kondicijska vadba (suha vadba)

Kondicijska vadba z otroki poteka dvakrat tedensko, vse do prvega snega, potem se glavni del treningov preseli na sneg (vadba na snegu), kondicijska vadba pa poteka še naprej enkrat tedensko (ob sredah). Vadba temelji na kondicijski pripravljenosti in smučarski motoriki, ki jo otroci spoznavajo skozi specifične vaje in igro. Poleg »klasične« kondicijske vadbe v telovadnici v sklopu suhe vadbe tudi rolamo, hodimo v hribe (pohodi na Pohorje in Piramido) in plavamo. Vadbo s tem popestrimo in ji dodamo tudi ostale elemente, ki so potrebni za smučanje/deskanje (stabilnost, motorika, koordinacija, vzdržljivost...).

Cilji suhih treningov pa niso samo kondicijski, motorični in psihomotorični, namen skupne vadbe je tudi, da se otroci spoznajo med seboj, kar jim kasneje omogoča lažje vključevanje v skupine.

suha_vadba
____________________________________________________________________________________

Vadba na snegu

Vadba na snegu se prične takoj, ko to snežne razmere dopuščajo. Vadba poteka na Mariborskem in Areškem Pohorju ob sobotah in nedeljah. V času šolskih počitnic pa v sklopu celoletne šole poteka tako imenovani »počitniški tečaj«, ki traja 20 učnih ur. Celotna vadba na snegu tako obsega 100 učnih ur. Na prvih vadbah na snegu otroke testiramo in ocenimo njihovo znanje ter sposobnosti in jih na podlagi tega razvrstimo v posamezne enakovredne skupine. V vsaki je od 4 do največ 8 otrok. Če otrok med letom napreduje in preseže znanje svoje skupine, preide v višjo skupino.

Vadbo na snegu popestrimo tudi z izleti na tuja smučišča, nočno smuko, smučanjem po grbinah, sveže zapadlem snegu (»celcu«) ter občasnim smučanjem na postavljenih progah. V okviru vadbe na snegu bomo priredili tudi dvoboj v veleslalomu za pokal ZLATA SMUČKA med člani smučarske šole W&W ter člani smučarske šole Pohorje. Na koncu bomo vsem tečajnikom podelili diplome in praktične nagrade.

smucanje
____________________________________________________________________________________

Potrebna oprema

Vsi udeleženci smučarske šole potrebujejo za vadbo ustrezno športno opremo in smučarsko vozovnico, ki jo nabavimo pri Pohorski vzpenjači.
Za opremo zadostuje srednje kvalitetna smučarska oprema, ki jo sestavljajo smuči primerne dolžine z vezmi, smučarski čevlji in palice. Za otroke do dvanajstega leta starosti je obvezna uporaba smučarske čelade, priporočamo pa jo vsem udeležencem.
Potrebno opremo si bo mogoče tudi izposoditi (najeti).

____________________________________________________________________________________

Zavarovanje

Vsi udeleženci celoletne alpske šole smučanja in deskanja na snegu so nezgodno zavarovani za čas smučanja oz. deskanja (zavarovanje je že všteto v ceno), lahko pa se tudi dodatno zavarujete z nakupom Modre kartice, ki nudi še dodatne ugodnosti (več informacij o Modri kartici lahko najdete na naslovu www.modrakartica.com).

____________________________________________________________________________________

Cena celoletne šole in plačilni pogoji/ugodnosti za sezono 2019/2020

Cena celoletne šole smučanja znaša 440 EUR*, deskanja pa 490 EUR*. Znesek je mogoče poravnati v 4 obrokih, prvi obrok plačate ob vpisu. V ceni so zajeti stroški celotne vadbe, organizacije, stroški obveščanja in nezgodno zavarovanje za čas smučanja oz. deskanja. Za vse interesente organiziramo tudi krajši program celoletne šole smučanja, tako imenovana "polovička", ki poteka samo en dan ob vikendih in v času šolskih počitnic. Cena polovičke je 270* € (230 € za drugega otroka), plačate jo lahko v treh obrokih (*sezonska vozovnica ni vključena v ceno celoletne šole).

Vsi člani celoletne šole bodo lahko izkoristili ugodnosti pri nakupu smučarske/deskarske opreme in izposoji le-te.

Celoletna alpska šola smučanja Cenik v EUR
Cena 440 EUR
Cena za drugega otroka 340 EUR

____________________________________________________________________________________

Prijavnica za celoletno šolo smučanja in deskanja na snegu W&W

Sponzorji
FinD-Info

IECG
Jordan
Festinans

Fischer
Vita Trebnje

Nordica

Spletni iskalniki

Koledar
Ne Po To Sr Če Pe So
- - - - 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 - -
February
Prva stran | Š.D. Piramida | Šola smučanja | Poletne aktivnosti | Galerija slik | Povezave | Forum | Kontakt
© 2006-2024 Športno društvo Piramida Maribor, vse pravice pridržane | pogoji uporabe | Stran se je zgenerirala v: 0.001326 sekundi/ah.